perjantai 25. syyskuuta 2015

Voihan toko...

Savun kanssahan olisi tarkoitus mennä tammikuussa heti kun se täyttää 10kk tokokokeeseen. Päätinkin nyt kerrata missä me mennään kunkin liikeen kohdalla. 

Paikalla makaaminen 1 min

 Ei pysy, ei millään.. Maahan menoon vaatii liian usein kaksoiskäskyn, ja vaihtelevasti käsimerkin. Tällä hetkellä tehdään 10-20s pätkiä niin että itse kävelen hieman ympäriinsä. Positiivista tässä liikkeessä on se, että sen aikaa kun se pysyy, pysyy samassa asennossa ja kun palaan luokse niin ei nouse ennen käskyä.


Seuraaminen

Hidas käynti ja juoksu onnistuu, mutta käännöksiä en edes uskalla treenata vielä kunnolla kun tuntuu ettei koira ole tarpeeksi mukana. Muutamat oikeaan käännökset ollaan tehty silloin tällöin kun vire on hyvä. Suurimpana ongelmana meillä on tässä Savun etäisyys. Se ei itse hae minun mielestäni riittävän lähelle, ja olenkin palkannut liian kaukana seuraamisesta. Osittain tarkoituksella, kun olen hakenut vaan sitä iloista tekemistä ettei seuraamisesta tulisi meille kummallekkaan sitä kaikista tylsintä liikettä, ja nyt joudun korjaamaan asiaa..


Maahanmeno seuraamisen yhteydessä

Tätä treenataan tällä hetkellä niin, että itse peruutan ja koira tulee kontaktissa edessäni ja siitä käsken maahan. Ollaan saatu häivytettyä käsimerkkikin pois ja pystyn jatkamaan peruuttamista ilman että Savu nousee, eli pikkuhiljaa voisi siirtyä vaikeampiin harjoituksiin...

Luoksetulo

Pysyy siihen asti että annan käskyn ja tulee hyvällä vauhdilla luokse. Perusasentoon tullessa on vielä käsimerkki käytössä, mutta kunhan sen saa häivytettyä niin tämä liike on valmis...


Noutoesineen pitäminen

Kokonaan valmis liike! Ottaa nätisti, pitää hyvällä otteella ja päästää irti vasta käskystä.


Kauko-ohjaus

Toinen ainakin lähes valmis liike. Vaihdot on nopeita, eikä Savu hiivi yhtään eteenpäin.

Estehyppy

Tätä ollaan treenattu vasta kerran..

Ehkä tammikuu on vielä liian aikaista meille, tai sitten ei.. Se on nyt tällä hetkellä tavoitteena, onhan tässä vielä 3 kuukautta aikaa hioa kaikki liikkeet valmiiksi. Jos tuntuu ettei olla silloin vielä valmiita niin mennään myöhemmin, kyllähän niitä kokeita tulee. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti